Kijkje in je hart - Moos en ik Zwart wit

Passie!

Lang naar op zoek geweest, en altijd gedacht dat ik die niet had. Totdat ik in 2019 de opleiding “systemisch en energetisch werken met honden” volgde.

Lang naar op zoek geweest, en altijd gedacht dat ik die niet had.

Totdat ik in 2019 de opleiding “systemisch en energetisch werken met honden” volgde. Daar is een zaadje geplant! Daar kwam ik er ook achter dat ik hoogsensitief ben, en zo is het balletje gaan rollen. Ik ben die opleiding eigenlijk gaan doen omdat ik graag iets met mijn hond wilde doen, maar waar ik zelf ook van zou groeien (geestelijk), en waar ik door kon ontwikkelen op persoonlijk vlak. Dat deze opleiding ging over mensen coachen wist ik niet voordat ik begon. Ik was eigenlijk niet helemaal goed voorbereid dus, en ben er gewoon ingesprongen. Ik heb mijn hart gevolgd hierin. Als iets goed voelt voor mij, en ik heb de mogelijkheden, dan ga ik er voor.

Maar toen ik daar leerde hoe ik mensen kon coachen met de hond werd er iets in mij wakker. Het aanvoelen op energetisch vlak en daardoor bevestigd worden door mijn hond, of er juist op gewezen worden door mijn hond was geweldig. Ik merkte dat mijn intuïtie mij hierbij goed kon helpen, en ik werd zo blij van het coachen van mensen samen met mijn hond dat ik denk dat daar mijn passie is ontstaan. Het coachen van mensen in groei en ontwikkeling. 

Afgelopen zomer kreeg het zaadje wortels. Ik kwam er na een burn-out achter dat ik niet verder wilde als verpleegkundige, maar mijn eigen coachingpraktijk wilde gaan opzetten. Als zelfstandig ondernemer te werken. Iets wat ik al eerder had gemerkt, maar niet aan durfde, en wat ik niet eens hardop durfde uit te spreken, ben ik deze zomer gaan aanpakken. Ik heb een website gemaakt, wat me een heel proces van verdieping, kwetsbaarheid, groei en daadkracht opleverde. Zichtbaar worden op social media, kwetsbaarheid, maar tegelijkertijd groeien. Nieuwsgierig en leergierig. Vandaaruit met andere mensen in contact komen, en daar dan weer een eigen brouwsel van maken…. ik word er zo blij en gelukkig van. Het gaf me beweging, groei en het gevoel dat ik weer leef! En dat ik leef voor wat ik wil en waar ik gelukkig van word!

Door de NLP opleiding kreeg ik weer nieuwe tools om te coachen, en werd die passie weer verder aangewakkerd. De reis die ik mag begeleiden met coachees om een stukje bewustwording te krijgen van wie ben ik, en hoe doe ik dingen die ik doe? En hoe kan ik ze anders doen? Van “hoe het hoort” naar “wat werkt voor mij”. Dat moment waarop de puzzelstukjes vallen en er inzichten komen en het proces gaat stromen….ik word er zo blij van en vind het heerlijk om mensen daarin te mogen begeleiden en coachen. 

Met deze opleiding (Hooggevoeligheidsdeskundige) mensen te coachen op hooggevoeligheid en hoe daar mee om te gaan? Van last naar kracht door je eigen gebruiksaanwijzing te leren kennen en in te zetten. Omdat het mij zoveel heeft gebracht en nog brengt gun ik het die ander ook zo om weer een leuker leven te krijgen. 

Het voelt voor mij zo duidelijk dat dit is wat mijn passie is, alsof het een natuurlijk proces is waar ik in pas, en wat ik met beide handen mag aanpakken.

Deel je liefde